Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zoetzure gembersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de gemberbolletjes ragfijn en breng ze met 2,5 deciliter water aan de kook.
Voeg azijn, bruine basterdsuiker (of Javaanse suiker), ketjap manis en gembersiroop toe.
Laat het een klein beetje inkoken.
Maak de ma´zena aan met 2 eetlepels koud water.
Roer het mengsel door de inhoud van het pannetje en laat er even de kook over komen.
Voeg de laos vlak voor het opdienen toe.
Tip:
Voeg 1 theelepel sambal oelek aan de saus toe en/of roer er tegelijk met de laos ook 1 mespuntje knoflookpoeder door.
De saus kan worden ingevroren met dien verstande dat ze pas na het ontdooien met ma´zena wordt gebonden.
Eet smakelijk!

Allergenen Informatie

Voor dit zoetzure gembersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven