Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte saus-basisrecept recept
Witte saus-basisrecept recept
Laatste update: 25 januari 2017 om 18:01

Witte saus-basisrecept


Ingrediënten


1 1

Bereidingswijze


Laat de boter smelten in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de roux onder af en toe roeren 2.5 minuten pruttelen op een laag vuur, zonder het mengsel te laten kleuren. Giet er al roerende ca. 1/3 van de melk bij. Zet het vuur iets hoger en blijf roeren tot het mengsel kookt en gebonden is. Voeg scheutje voor scheutje de rest van de melk toe en roer de saus na elke toevoeging glad. Laat de saus onder af en toe roeren nog 1.5 minuten zachtjes koken. De hoeveelheid bloem en boter is afhankelijk van de gewenste dikte van de saus. De hoeveelheid bloem en boter moeten steeds beide gelijk zijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witte saus-basisrecept recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Witte saus-basisrecept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Super recept voor een basissaus. Geen kant en klare pakje saus meer nodig. En net zo snel bereid.
    Anita gaf dit recept op 25 januari 2017 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven