Wildsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe de met het en het in een pan en breng aan de kook.
  2. Pel de en steek de in de en kneus de .
  3. Voeg de , de , het en de toe.
  4. Laat tot de helft inkoken.
  5. Zeef de bouillon.
  6. Verhit ondertussen de in een koekenpan en bak hierin het aan.
  7. Snijd de en de wortel in kleine stukjes, voeg toe en laat het geheel fruiten tot de lichtbruin is gekleurd.
  8. Strooi de erover en roer goed door.
  9. Blijf roeren tot de bruin is gekleurd.
  10. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
  11. Blijf goed roeren zodat een mooie, gladde saus ontstaat.
  12. Doe de in stukken gesneden tomaat erbij en laat de saus 15 minuten op een klein vuurtje zachtjes garen.
  13. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
  14. Let op dat de saus niet te dik wordt.
  15. Zeef de saus en breng haar op smaak met de azijn, suiker en peper.
  16. Voeg tot slot de toe.
  17. Geef deze saus bij gebraden wild, zoals konijn, haas, ree, hert en wildzwijn.
25
25
25

Variaties op Wildsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Wildsaus
VariatieAantalGang
Hazenrugbiefstuk met wildsaus1Wild
Reebiefstukjes met wildsaus1Wild

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Wildsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Groot succes
Rik Krabbendam 25 januari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
437 kcal
21%2622 kcal
Vetten
12 g.
18%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
69 g.
26%414 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wildsaus