Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wildsaus recept
Wildsaus recept

Wildsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de wildfond met het water en het bouillonblokje in een pan en breng aan de kook. Pel de ui en steek de kruidnagels in de ui en kneus de peperkorrels. Voeg de peperkorrels, de tijm, het laurierblad en de ui toe. Laat tot de helft inkoken. Zeef de bouillon. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin het rookspek aan. Snijd de ui en de wortel in kleine stukjes, voeg toe en laat het geheel fruiten tot de ui lichtbruin is gekleurd. Strooi de bloem erover en roer goed door. Blijf roeren tot de bloem bruin is gekleurd. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf goed roeren zodat een mooie, gladde saus ontstaat. Doe de in stukken gesneden tomaat erbij en laat de saus 15 minuten op een klein vuurtje zachtjes garen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Let op dat de saus niet te dik wordt. Zeef de saus en breng haar op smaak met de azijn, suiker en peper. Voeg tot slot de madeira toe. Geef deze saus bij gebraden wild, zoals konijn, haas, ree, hert en wildzwijn.

Allergenen Informatie

Voor dit wildsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Wildsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Groot succes
    Rik Krabbendam gaf dit recept op 25 januari 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven