Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vegetarische bruine saus recept
Vegetarische bruine saus recept

Vegetarische bruine saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het sjalotje heel fijn snijden en smoren in 15 gram boter. Als de sjalot bruin gaat kleuren, het zoete paprikapoeder, de tomatenpuree of tomatenketchup erdoor roeren en nog even verwarmen op laag "vuur". In een ander pannetje, met dikke bodem, 40 gram boter smelten, de bloem toevoegen en roeren totdat de bloem bruin verkleurt. De gesmoorde sjalot bij de roux doen, goed roeren en de massa op restwarmte laten staan. Nu het warme water geleidelijk erbij doen en zolang roeren, totdat een gladde saus ontstaat. Een beetje versgemalen zwarte peper, zout en knoflook uit de molen en versgeraspte muskaatnoot naar smaak toevoegen. De saus naar eigen smaak afmaken met een beetje mosterd, enige druppeltjes maggi en een paar druppeltjes vers geperst citroensap.

Serveersuggesties

Deze saus is lekker bij gekookte aardappelen, goed gare volkorenrijst en gemengde groenten. Maak de schotel kompleet met een warm sojaworstje (Tivall) besmeerd met mosterd.

Allergenen Informatie

Voor dit vegetarische bruine saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven