Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofperen met rode wijn en stoofperenstroop recept
Stoofperen met rode wijn en stoofperenstroop recept

Stoofperen met rode wijn en stoofperenstroop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereid de stoofperen door ze te schillen, van het klokhuis te ontdoen en in een ruime pan te doen met de suiker, rode wijn en kruiden. Breng aan de kook en laat minimaal 1,5 uur op een zacht pitje gaar stomen.
Smul lekker van de stoofperen!

Zoet vervolgens het overgebleven kookvocht van de stoofperen, laat dit op een zacht pitje staan en zoet aan met nog eens 200 gram suiker. Laat dit in nog eens 1,5 uur onder regelmatig roeren op een zeer zacht pitje inkoken totdat de substantie bijna zwart en stoperig is. In een jampotje gieten, deksel er op en af laten koelen.

Serveersuggesties

De stroop is heerlijk op bijvoorbeeld pannekoeken, maar ook bij desserts of op brood!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit stoofperen met rode wijn en stoofperenstroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven