Sate saus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de boemboe:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel

Bereidingswijze

  1. Maak een bamboe van de kruiden. (Goed met elkaar vermengen en gebruik eventueel een vijzel).
  2. Bak de aan in wat olie.
    Voeg dan de boemboe van de kruiden er bij en lekker laten meepruttelen.
    Roer de , , gekneusde serehstengel, de en de ketchup er door.
  3. Voeg steeds water er bij.
  4. Op een gegeven moment komt er olie boven drijven.
  5. Dit betekend dat de saus te dik is.
  6. Zolang doorgaan met water er bij tot er geen olie meer boven komt.
  7. Tot slot de teriyakisaus en de ketjap er door.
  8. steeds blijven proeven of de smaak goed is Eventueel en citroensap toevoegen.
  9. Deze saus is ongeveer 10 dagen houdbaar in de koelkast.
25
25
25

Variaties op Sate saus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sate saus
VariatieAantalGang
Sate saus7Sauzen en marinades
Gehaktballetjes met sate saus1Vlees
Katjangsaus, sate saus1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal en sambal badjak kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • pindakaas, sambal, sambal badjak kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal en sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal en sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal en sambal badjak
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sate saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Een mooie saus en erg lekker.
jaccor 2 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
21 kcal
1%84 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sate saus