Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimencompote recept
Pruimencompote recept

Pruimencompote


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Was de pruimen, snijd ze in de lengte door en verwijder de pitten. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Beboter een grote ovenschaal. Plaats de pruimenhelften in de schaal. Knijp de citroen boven de pruimen uit en bestrooi met de suiker. Bak 35 minuten of totdat de pruimen zacht en korrelig zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Serveersuggesties

Lekker met de Oostenrijkse rijstpudding (zie mijn recept).

Allergenen Informatie

Voor dit pruimencompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pruimencompote heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Ik heb ze in een ovenpan met een keramieke laag gedaan,zonder bijvoeging van water. De pitten heb ik meegekookt, makkelijk te verwijderen, erg lekker en gauw klaar.
    Mieger gaf dit recept op 21 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk, en ik heb erg veel pruimen.
    Jeannette de Jonge gaf dit recept op 24 augustus 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven