Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimen-Gembersaus recept
Pruimen-Gembersaus recept

Pruimen-Gembersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en gember 5 minuten. Voeg de pruimen toe en bak al roerend 1 minuut. Roer de wijn en suiker erdoor en warm al roerend langzaam door, tot de suiker is opgelost. Breng langzaam aan de kook en laat afgedekt ca. 10 minuten pruttelen, of tot de pruimen zacht zijn. Haal de pan van het vuur, laat de inhoud iets afkoelen en pureer het mengsel in de blender of keukenmachine glad. Schenk de saus terug in de om gespoelde pan en roer er de cognac of sherry door. Warm al roerende langzaam op. Serveer warm of koud. Lekker bij gegrilde runder-, varkens- of lamsbiefstuk.

Allergenen Informatie

Voor dit pruimen-gembersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven