Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimen- en abrikozensaus recept
Pruimen- en abrikozensaus recept

Pruimen- en abrikozensaus


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Als je de abrikozen niet zacht genoeg vindt, laat die dan een nachtje in water weken of dezelfde dag in zeer heet water zacht worden. Wel afdrogen. Sinaasappelschil raspen en sinaasappel uitpersen. Gebruik een hoeveelheid schil naar eigen smaak. Doe alles bij elkaar in een pannetje en breng aan de kook. Laat het mengsel dan 15 a 20 minuten zachtjes pruttelen tot het vocht wat verdampt is en de saus wat stroperig is. Wil je de saus wat zoeter, dan suiker erbij. Laat het fruit daarna in het vocht afkoelen.

Serveersuggesties

Heb je geen koekkruiden hak of maal enkele speculaasjes fijn. De saus gebruiken door de yoghurt, kwark, vanillevla etc. Of geef het apart bij bolletjes ijs.

Allergenen Informatie

Voor dit pruimen- en abrikozensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven