Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pindasaus van JandeMan recept
Pindasaus van JandeMan recept

Pindasaus van JandeMan


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de olie in een hete pan, en voeg de gesnipperde ui en de sambal toe. Bak dit aan, tot de ui licht verkleurd is. Voeg nu de azijn en de ketjap toe, bak dit even aan, en voeg de pindakaas toe (hoeveel is geheel afhankelijk van je smaak, ik begin meestal met twee flinke eetlepels) dit erdoor heen roeren, even goed laten bakken, en dan langzaam water toevoegen, terwijl je dit er met een garde doorheen roert.
Net zo lang water toevoegen tot de saus de dikte heeft die je wilt, bedenk wel, het moet even goed koken, dus dan verdampt er weer water.

Lekker bij nasi en bami gerechten, maar oorspronkelijk door mijn vader gebruikt voor bij de bbq. Natuurlijk ook heerlijk voor een patatje oorlog, of sate met brood.
Als de saus de dikte heeft die je wilt, de bruine suiker toevoegen (dit is ook ook weer naar smaak, ik begin altijd met twee theelepeltjes, dan even proeven, en dan bepaal ik of er nog suiker of ketjap bij moet)

Deze saus is heel erg afhankelijk van je eigen smaak, hou je bijv. erg van de pindasmaak, dan zal hij zo waarschijnlijk goed zijn, in het andere geval moet je even uitvogelen hoe je hem zelf het lekkerst krijgt.

Allergenen Informatie

Voor dit pindasaus van jandeman recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven