Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pastasaus met paddestoelen en room recept
Pastasaus met paddestoelen en room recept

Pastasaus met paddestoelen en room


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de champignons heel klein, in stukjes van max. 1 x 1 x 1 cm.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de in stukken gesneden champignons aan. Snijd de knoflook ragfijn en bak hem even mee. Blus met de witte wijn en voeg de groentebouillon toe.
Gebruik voor de groentebouillon bouillonpoeder, een bouillonblokje, groentefond uit een pot of trek de bouillon zelf van verse groenten zoals bleekselderij, wortel, ui, prei, e. d.
Doe de gedroogde tijm en peterselie in een groot thee-ei, zodat je dit later ook weer in zijn geheel kunt verwijderen. Gedroogde tijm en in mindere mate ook gedroogde peterselie blijft anders als harde velletjes overal in de saus aanwezig.
Breng de saus aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur zo laag dat het net niet van de kook raakt. Laat de saus ‘n ½ uurtje sudderen; roer af en toe even door om aanbakken te voorkomen. Verwijder het ei met de gedroogde kruiden. Voeg de crème fraîche, de koksroom en de pesto toe en breng weer even aan de kook. Breng op smaak met de gemalen peper.
Bind ev. de saus heel lichtjes met een beetje aardappelmeel dat je oplost in koud water.
De hoeveelheid aardappelmeel hangt af van de gewenst consistentie maar maak de saus zeker niet te papperig. Probeer beetje bij beetje hoe de saus reageert op het aardappelmeel. Realiseer je dat de saus nog wat opstijft als hij afkoelt.

Serveersuggesties

Variatie: - voor deze saus zijn vele ander soorten paddenstoelen te gebruiken of elke combinatie daarvan: o.a. eekhoorntjesbrood, portobella, porcini, cantharellen e.d. - doe ook eens enkele druppels truffelolie bij de saus - i.p.v. gedroogde kruiden kun je natuurlijk ook verse kruiden gebruiken - een beetje gorgonzola maakt de saus wat pittiger, een beetje gemalen parmezaan maakt hem wat hartiger: gebruik dan minder zout. Vries deze saus in porties in. Ev. kun je hem heet in goed afsluitbare potjes doen. Deksel goed dichtdraaien en laten afkoelen. Op die manier is de saus ook zeker 2 weken houdbaar in de koeling.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pastasaus met paddestoelen en room recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven