Pastasaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Goede pastasaus maken vraagt om tijd.
  2. Snelle pastasaus bestaat wel maar is niet lekker.
  3. Laat de fijngesneden , wortel en bleekselderie op een niet te hoog vuur 10 minuten stoven in een flinke hoeveelheid .
  4. Doe er de tijm, oregano en knoflook bij.
  5. Doe er het gehakt bij en roer tot het rul is.
  6. Laat het enkele minuten stoven.
  7. Roer erdoor en vermeng goed.
  8. Voeg , , een halve eetlepel sambal en laurierblad toe.
  9. Zet het vuur hoog tot de massa kookt, dan laag en sudder plusminus anderhalf uur tot de saus is ingekookt.
  10. Bij veel vocht kan dit ook wel 2 uur zijn.
  11. Voeg voor het serveren het gehakte basilicumblad erdoor.
  12. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
  13. Roer de saus regelmatig goed door om aanbranden te voorkomen.
25
25
25

Variaties op Pastasaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pastasaus
VariatieAantalGang
Pastasaus3Pastagerechten
Verse pastasaus1Pastagerechten
Bolognaise-pastasaus voor spaghetti/macaroni en lasagne1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en sambal trassi
  • bouillonblokjes en sambal trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en bloem
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal trassi
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (14)

Pastasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies
RESET

Nu aan het maken. Hij is niet zo dieprood nog, maar komt dit later. Tomaten zitten er al wel bij.
Joris 25 april 2013
Prima saus, ik heb er een verse spaanse peper doorgedaan in plaats van sambal en gezeefde tomaten gebruikt, hoef je niet zo lang in te koken.
Pieter 25 januari 2013
Het is een ontzettend lekkere en makkelijke pastasaus! Zeker de moeite waard.
Audrey 8 december 2012
Op een feestje heb ik voor 40 mensen deze pasta gemaakt. Iedereen was erg enthousiast! Het was heerlijk en authentiek. Ik gebruik rundergehakt en ook gewoon sambal oelek. Lekkere salade erbij en kaas,... Lees reactie
Carola 11 oktober 2012
Erg lekker! Ik ga het nu voor de 5e keer maken maar nu met ansjovis erbij. En inderdaad altijd verse kruiden gebruiken.
Koobuss 1 september 2012
Erg lekker, heb het al een paar keer gemaakt zo. Elke keer een flinke pan voor een keer of 3-4. Kids zijn er ook dol op! Ik ga het nu nog een keer maken maar dan met ansjovis erbij!
Koobuss 1 september 2012
Heerlijke pastasaus! Absolute must om te proberen.
Michel 3 augustus 2012
Super pastasaus! Mijn variatietip: Doe er een scheut Port door en gebruik natuurlijk verse kruiden! Verder gebruik ik gewone Sambal Oelek. Serveren met wat gebakken spekjes erbij en wat kaas ... Smul... Lees reactie
Jaap 6 april 2012
Je moet ff de tijd nemen (geven), maar het is absoluut de moeite waard. Het was heerlijk!
Leendert 22 maart 2012
Ik maak de saus nu voor de 2e keer geweldig met pommedori's uit mijn eigen tuin en verse kruiden. Wat ik over heb vries ik in.
Margreet 16 januari 2012
Ik ben het nu aan het maken. Het ruikt lekker zeg.
Martijn 14 januari 2012
Ik ga het vanavond eens proberen. Lijkt me lekker!
Martijn 14 januari 2012
Ik ga het vanavond proberen. Hopelijk is het lekker!
Martijn 14 januari 2012
Omdat ik wat minder uit potjes wil eten heb ik laatst zelf deze saus gemaakt en hoewel het wat werk was, was het verukkelijk! Ik heb er zelf een beetje rode wijn doorheen gedaan en ik heb zelf vers... Lees reactie
crisje 3 mei 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
109 kcal
5%654 kcal
Vetten
6 g.
9%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%42 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pastasaus