Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Paddenstoelensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de gedroogde paddenstoelen en champignons in kleine stukjes. Doe de bospaddenstoelen, champignons en fond in een pannetje en reduceer op een matig vuur tot de helft. Voeg de truffelolie en de rode wijn toe. Braad het vlees. Neem het uit de pan en houd het warm door het in aluminiumfolie te wikkelen en in een op 85░C. voorverwarmde oven te plaatsen. Blus het braadvet met wat water, roer het aanbaksel goed los van de bodem en giet bij de saus. Breng eventueel op smaak met wat zout of een stukje bouillonblokje. Pas op met zout, want de meeste kant en klare fonds bevatten al wat zout. Maak een papje van koud water en ma´zena, breng de saus aan de kook en bind met het ma´zenapapje. Of gebruik kant en klare sausbinder. Goed roeren en nog 2 min. rustig laten doorkoken. Geef deze saus bij gebraden rundvlees, kalfsvlees of wild.

Serveersuggesties

Variatie: indien voor niet teveel geld te koop, kun je een echte truffel toevoegen, deze goed schoonborstelen en met de schaaf in flinterdunne plakjes snijden. Toevoegen samen met de overige paddenstoelen en voldoende laten garen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit paddenstoelensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven