Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Over(h)eerlijke satesaus recept
Over(h)eerlijke satesaus recept

Over(h)eerlijke satesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de pindakaas voorzichtig in een pan. Voeg dan de ui en knoflook toe en giet er scheutje voor scheutje water bij. Goed roeren anders brandt het aan. Daarna de trassie erover verkruimelen en het citroensap en de djeroek poeroetblaadjes toevoegen. Daarna de sambal en de goeloe djawa toevoegen. De ketjap toevoegen, de saus moet er donker uit gaan zien. 1/2 blok santen toevoegen.
Zachtjes laten pruttelen totdat de olie komt bovendrijven. Voor het serveren goed omroeren.

Voor het serveren de djeroek poeroetblaadjes eruit halen.

Serveersuggesties

Het is bij dit recept belangrijk dat je er mee speelt. De een is meer van zoet, de ander van pittig. De olie kan eraf geschept worden voor een magere variant.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit over(h)eerlijke satesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven