Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Matelote-saus recept
Matelote-saus recept

Matelote-saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de champignons schoon en snijd de stelen eraf. Hak de ui en knoflook fijn en doe ze met de champignon-stelen in een pan. Voeg de bouillon en wijn toe. Laat het mengsel op matig vuur inkoken tot he helft. Snijd de champignons in plakjes. Zeef het vocht en laat hierin de champignon-plakjes 3 minuten koken. Schep de champignons met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Maak met 1/2 liter kookvocht, 40 gram boter en de bloem een Velouté-saus. Verdeel de 50 gram boter in klontjes en klop deze, van het vuur af, één voor één door de saus. Meng de uitgelekte champignons erdoor en breng de saus op smaak met zout, tabasco en ansjovis-pasta. Lekker met vis.

Allergenen Informatie

Voor dit matelote-saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven