Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Light bechamelsaus recept
Light bechamelsaus recept

Light bechamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een pan de melk met de ui of de sjalotjes, wortel, bleekselderij, het laurierblad, de peperkorrels en peterselietakjes langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud 30 minuten trekken. Zeef het melkmengsel boven een kan en gooi de inhoud van de zeef weg. Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur, roer de bloem erdoor en verhit al roerend zachtjes 1 minuut. Haal de pan van het vuur en roer er geleidelijk de gekruide melk erdoor. Zet de pan terug op het vuur. Breng al roerend langzaam aan de kook tot de saus dik en glad is Laat al roerend zachtjes 2.5 minuten pruttelen. Voeg zout en peper toe en serveer warm. lekker bij kip of vis.

Allergenen Informatie

Voor dit light bechamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven