Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Katjangsaus, sate saus recept
Katjangsaus, sate saus recept

Katjangsaus, sate saus


Ingrediënten


9

Bereidingswijze


Breng water aan de kook en smelt de santen erin. Doe beetje bij beetje de pindakaas erbij, eventueel aangevuld met wat water. Snijd de uien, knoflook en pepers zéér fijn. Kneus ze samen met gula djawa en de ketjap door de pindasaus. Doe tevens de ketoembar en de djahé erbij. Breng bijna aan de kook (nog steeds op een zeer laag vuurtje).
Zorg er wel voor, dat er een mooie gladde saus ontstaat welke niet te dik is geworden.
Laat het sausje nog 3 minuten doorsudderen. Tomatenpuree erbij met wellicht nog een beetje water.
(de ui en de kruiden, enzovoort kunnen ook in de keukenmachine fijn worden gemaakt).
Op het laatst 2 schijfjes citroen erbij en nog even laten pruttelen.

Serveersuggesties

Serveer de saus, gegarneerd met gefruite uitjes. Een beetje limoensap erbij, kan geen kwaad en is erg lekker.

Allergenen Informatie

Voor dit katjangsaus, sate saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven