Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Jus (of saus) met bruin bier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel. Voeg de bloem toe en laat deze langzaam garen (2 min). Voeg al roerend de boulion toe, gevolgd door het bier. Voeg alle kruiden en specerijen toe en laat zachtjes koken met de deksle schuin op de pan.

Zeef de saus / jus en bind eventueel verder met een maizena papje. Heerlijk als saus of voeg toe aan de gehaktballen na het aanbraden zodat de ballen garen in de saus. Je kan ook een veelvoud maken en in de vriezer bewaren (in een bakje of zakje voor ijsklontjes).

Tip:
Koop een bakje gemengde Italiaanse kruinden in de supermarkt, daar zitten alle kruiden in. Gebruik niet teveel rozemarijn, dit kan overheersen.
Varieer met ingredienten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit jus (of saus) met bruin bier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven