Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indiene-saus recept
Indiene-saus recept

Indiene-saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de ui goed fijn. Smelt in een pan met dikke bodem de boter op laag vuuur. Fruit in de boter de ui samen met het kerriepoeder. Voeg al roerend de bloem toe. Blijf goed roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Laat dit in 3 minuten gaar worden - roux. Maak intussen kokosmelk door de santen in het hete water op te lossen. Giet langzaam, al roerend de kippenbouillon en kokosmelk bij de roux. Voeg het laurierblad toe en laat de saus, onder af en toe roeren, 20 minuten heel zachtjes koken. Verwijder het laurierblad en zeef het mengsel. Laat het mengsel opnieuw warm worden. Roer de room door de saus. Breng de saus op smaak met zout en citroensap. Lekker met rijst - eieren - schaaldieren - gevogelte - lamsvlees.

Allergenen Informatie

Voor dit indiene-saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven