Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groene peperroomsaus recept
Groene peperroomsaus recept

Groene peperroomsaus


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Giet de peperbolletjes af door een zeefje. Laat de boter heet worden in een pan. Strooi de bloem erbij; druk alle klontjes eruit en laat 1 minuut garen. Voeg onder voortdurend roeren geleidelijk de melk toe. Voeg pas nieuwe melk toe als de reeds toegevoegde melk volledig met de roux gebonden is. Zorg dat er een mooi glad papje ontstaat. Voeg het halve bouillonblokje toe en laat het al roerend oplossen. Voeg de room, whisky en peperkorrels toe en roer alles goed. Breng aan de kook en laat nog 2 minuutjes garen onder regelmatig omroeren. Breng eventueel op smaak met wat zout en zwarte peper uit de molen. Wanneer de saus te dik is nog wat melk toevoegen. Wanneer de saus te dun is nog enkele minuten laten indampen. De saus kan extra smakelijk gemaakt worden door de met water afgebluste jus van het gebraden vlees toe te voegen. In dit geval de dikte van de saus pas beoordelen ná het toevoegen van deze braadjus.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit groene peperroomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven