Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Duxelle-saus recept
Duxelle-saus recept

Duxelle-saus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kook de bouillon samen met de wijn op hoog vuur in tot er 3 deciliter. overblijft. Smelt in een pan met dikke bodem de boter op hoog vuur en fruit de sjalotjes hierin goudbruin. Voeg de champignons toe en laat alles, onder af en toe roeren, in 3 minuten zachtjes gaar worden. Meng de tomatenpuree erdoor en roer het goed. Voeg al roerende de bloem erdoor. Wrijf de klontjes glad en roer het goed door. Laat het mengsel in 3 minuten gaar, maar niet bruin worden. Schenk er langzaam, al roerende, de ingekookte bouillon bij. Breng het aan de kook, laat het al roerende binden en nog eens 20 minuten zachtjes doorkoken tot er een gladde saus ontstaat. Zeef de saus. Roer er de slagroom en peterselie door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Lekker met gratins - rijst - pasta - eieren - gevogelte.

Allergenen Informatie

Voor dit duxelle-saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven