Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroen-botersaus recept
Citroen-botersaus recept

Citroen-botersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


40 gram roomboter in kleine blokjes verdelen en in de koelkast zetten. De rest van de boter smelten in een pan met dikke bodem. De bloem erbij doen, drie minuten verwarmen en goed roeren. Pas op, dat het mengsel niet bruin wordt! Het water en de melk mengen en verwarmen. Het waterige mengsel in 3 of 4 porties erbij doen en goed roeren tot het mengsel glad en homogeen is. Pas dan, wanneer alle klontjes verdwenen zijn de volgende portie toevoegen. Neem daar de tijd voor! Breng de saus weer aan de kook en haal dan de pan van de warmtebron af. Doe nu de koude boterblokjes een voor een in de saus en laat ze smelten. Voeg de creme fraiche toe. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en het citroensap.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte aardappelen, bloemkool en een warm worstje, bijvoorbeeld een soja-eiwit worstje van Tivall.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit citroen-botersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven