Champignonroomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Warm bouillon op.
  2. Laat op dat zelfde moment de in de pan smelten en voeg er de variatie van groenten aan toe; , prei, peterselie, knoflook etc.
  3. Fruit dit tot zij een kleurtje beginnen te krijgen en voeg dan de toe aan het geheel.
  4. Roer het tot een dikke pap en laat het even afkoelen.
  5. Terwijl dit afkoelt, laat u de in stukken gesneden een half minuutje koken in het bouillon tot deze zacht zijn.
  6. Haal de uit de bouillon en neem het boterbloemmengsel.
  7. Zet dit op het vuur en voeg langzaam, al roerend tot een gelijke massa, de bouillon toe.
  8. Doe dit totdat de saus de naar u juiste dikte heeft gekregen.
  9. Laat deze nog een minuutje pruttelen en zeef dan de saus in een andere pan.
  10. Laat het even pruttelen en voeg om de saus af te maken de en een scheut toe.
  11. Om het op smaak te brengen toevoegen.
25
25
25

Variaties op Champignonroomsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Champignonroomsaus
VariatieAantalGang
Champignonroomsaus2Sauzen en marinades
Penne met champignonroomsaus1Pastagerechten
Gebakken brie met tagliatelle en een champignonroomsaus1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Champignonroomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Heerlijke saus! Ga ik vaker maken.
Nadescha 18 november 2013
Ga het zeker uit proberen, lijkt me heerlijk.
Henk 14 oktober 2013
Anders dan andere, maar zeer lekker.
Willy Brigé 28 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
127 kcal
6%254 kcal
Vetten
13 g.
18%26 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%22 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignonroomsaus