Bolognese saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. verhit de in een grote pan, en fruit hierin de look, ajuin, en witte selder gedurende een 5-tal minuten op een laag vuur.
  2. Verhoog de temperatuur en voeg het gehakt toe.
  3. Bak het mooi bruin.
  4. Voeg de bouillon, , tomaat, en toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager.
  6. Laat gedurende anderhalf uur pruttelen en roer af en toe.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Dien op met gekookte spaghetti en bestrooi met parmesaan kaas Smakelijk!
25
25
25

Variaties op Bolognese saus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bolognese saus
VariatieAantalGang
Bolognese saus5Pastagerechten
Killer Bolognese saus1Stoofschotels
Pasta met zelfgemaakte bolognese saus1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Bolognese saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 6 recensies
RESET

Ik vond hem heerlijk heb een hele grote pan gekookt en er 3 rode paprika's bij ingedaan en nog een halve groene en halve rode spaanse peper 1 kilo verse tomaten er nog bij. groetjes Ans
Ans 31 december 2013
Geweldig recept. Heb er zelf wat basilicum en oregano in gedaan.
Salim 29 september 2012
Heerlijk! Heb verse tomaten gebruikt hiervoor, zonder stengel selderij bij gebrek hieraan, maar met een verrukkelijk resultaat, bedankt!
Tonny 24 april 2012
Prima recept. Ik heb i.p.v. een stengel selderij, een plak knolselderij gebruikt in kleine blokjes. Dat gaat ook prima. Ook zonder de wijn erg lekker (kinderen vinden die wijn meestal niet zo'n succe... Lees reactie
Anette 15 maart 2012
Wanneer komen dan de tomaten uit blik erbij? En pruttelen met deksel of zonder?
Saas 12 maart 2012
Hartelijk dank voor dit recept. Ik gebruik het sinds ik het tegen ben gekomen heel vaak en vind het heerlijk!
Vincent 23 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
266 kcal
13%1064 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bolognese saus