Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bechamelsaus recept
Bechamelsaus recept

Bechamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de melk met de * ingredienten zachtjes aan de kook en zet 25 min. weg. Zeef de melk. Maak een roux van 200 gram boter en 200 gram patentbloem door de boter te smelten (niet bruin) en hierdoor de bloem te roeren tot een heel dun vliesje bloem aan de bodem blijft plakken. De roux is nu gaar en moet afkoelen tot die koud is. Neem wat van de roux en giet hierop de hete melk tot sausdikte (goed roeren). Laat 1.5 min. inkoken, breng op smaak met noot, peper, zout, snuf kerrie, maggi en mosterd. Overgebleven roux kan (eventueel in porties) worden ingevroren. Dit basisrecept te gebruiken voor het aanmaken van groenten of te gebruiken in de lasagna.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bechamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven