Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bechamelsaus recept
Bechamelsaus recept

Bechamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De boter in een pan op zacht vuur laten smelten en met het meel bestrooien. Flink roeren met een houten lepel. Enkele ogenblikken laten doorkoken, dan laten afkoelen. De halve liter melk in een keer bijvoegen en zorgvuldig blijven roeren. De pan weer op het vuur zetten en ongeveer tien minuten laten koken. Steeds blijven roeren. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat toevoegen. Een lepel mosterd in de saus laten smelten. De bechamelsaus is klaar. Zouden er toevallig klontertjes in voorkomen, dan is het voldoende de saus door een puntzeef te gieten om een zacht, homogeen geheel te bekomen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bechamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven