Bechamelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde

Bereidingswijze

  1. We maken eerst een roux:
  2. dit is een “deeg” van en in de verhouding 40% en 60% .
  3. Smelt de in een sauteuse maar laat ze niet bruin verkleuren.
  4. Zet het vuur laag, strooi de erin en roer de klontjes eruit met een houten spatel zodat je een egaal deeg krijgt.
  5. Laat de roux drogen op matig vuur totdat je een lichte biscuitgeur ruikt.
  6. Nu is de roux pas gereed voor verdere verwerking; eerder overheerst de bloemsmaak nog te zeer.
    Giet nu beetje bij beetje de erbij en roer voortdurend door met een garde.
  7. Voeg pas weer nieuwe toe wanneer de geheel opgenomen is.
  8. Wanneer alle is toegevoegd de saus aan de kook brengen en onder voortdurend roeren even laten garen.
  9. Wanneer de saus te dik is nog een beetje toevoegen.
    Neem de sauteuse van het vuur en roer de gemalen en het door de saus.
    Roer dan de onder de saus en breng ze op smaak met eventueel nog wat , en een klein snufje .
25
25
25

Variaties op Bechamelsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bechamelsaus
VariatieAantalGang
Bechamelsaus7Sauzen en marinades
Witlof en ham in bechamelsaus1Groentegerechten
Lasagne met bechamelsaus1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
220 kcal
11%880 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bechamelsaus