Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bechamelsaus recept
Bechamelsaus recept

Bechamelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit in een pan boter tot deze lichtjes begint te verkleuren.
Als de boter erg bruin wordt,v ermindert de bindingskracht en is wat extra bloem nodig.
Roer de bloem door de gesmolten boter.
Laat het mengsel 2 - 3 minuten op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart. Af en toe roeren.
Schenk vervolgens een scheut melk bij en blijf goed roeren tot al het vocht kookt en het mengsel bindt.
Voeg de volgende scheut melk pas toe als het mengsel geheel glad is geroerd.
Kook de saus nog 2 - 3 minuten en breng op smaak met zout en peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bechamelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven