Bearnaisesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Klop de , 1,5 eetlepel water, de en de azijn, en in een kom schuimig.
  2. Laat dit mengsel op laag vuur of au-bain-marie al kloppend dik worden.
  3. Let op dat het niet gaat koken.
  4. Laat de boter smelten en roer de gesmolten boter zorgvuldig, met kleine hoeveelheden tegelijk, door het eidooiermengsel.
  5. Roer de kervel en de dragon door de saus en breng de saus op smaak met en .
  6. Deze bearnaisesaus past uitstekend bij gebakken of gegrilleerd vlees of bij vis.
25
25
25

Variaties op Bearnaisesaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bearnaisesaus
VariatieAantalGang
Béarnaisesaus1Sauzen en marinades
Biefstuk met bearnaisesaus1BBQ
Koude bearnaisesaus1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Bearnaisesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Als chefkok aan boord van een schip gebruik ik deze saus al jaren bij vis en varkensmedaillons/varkensgebraad en is lekker fris. Soms gebruik ik ook wel eens mint i.p.v. kervel. Dit geeft weer een tot... Lees reactie
Jan Sinke 26 september 2012
Deze saus kan ik maken dit is wat anders als castric en geklaarde boter.
Jan Pennings 21 augustus 2012
Een mooie saus met een heerlijke zachte smaak.
Greet Dekker 17 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
365 kcal
18%1460 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
6 g.
33%24 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
12%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
25%4 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bearnaisesaus