Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Basisroux voor sauzen en soepen recept
Basisroux voor sauzen en soepen recept

Basisroux voor sauzen en soepen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Een roux is een mengsel van gelijke delen bloem en boter waarmee je een gebonden saus of soep kunt maken.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem in één keer toe.
Bak onder voortdurend roeren ongeveer 10 minuten op laag vuur.
Hoe langer je bakt, hoe bruiner de roux wordt.
Gebruik een witte roux voor een witte saus en een bruine roux voor een donkere saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit basisroux voor sauzen en soepen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven