Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal @uke recept
Sambal @uke recept

Sambal @uke


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal 1 ui, de knoflook, trassi, djeruk purut, kemirienoten (gepoft) en de lombok fijn in de molen. Scheutje olie in de wadjan en het mengsel fruiten tot de geur goed vrijkomt, tenminste 5 minuten. Snipper de andere ui fijn, snijd de petehbonen in stukken van verschillende grootte en voeg dit alles erbij. Voeg een flinke scheut ketjap, scheut limoensap, de gulah djawa, de sambal en asem toe. Alles nog minstens 1 5 minuten fruiten. Maak ondertussen de pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en maal deze fijn in de molen. Zet het vuur hoger en bak de pepers zo'n 10 minuutjes mee, steeds goed omscheppen. Vuur lager, santen erbij en zachtjes laten doorsudderen tot de santen helemaal is opgelost of nog langer. Maak indien nodig verder op smaak met limoensap en ketjap.

Serveersuggesties

Laat de sambal goed afkoelen en doe het in een goed schone, glazen pot(je) in de koelkast. De rest van de sambal vries ik altijd in. Maak de sambal extra pittig door ipv de lombok een Madame Jeanette te gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal @uke recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven