Sambal

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode door de helft en verwijder de zaadjes (voor extra heet, dan laat je de zaadjes zitten).
  2. Pel de en snijd deze in stukjes.
  3. Zo ook met de knoflook.
  4. Doe eerst de stukjes en knoflook in de staafmixer en maal het fijn (niet te lang).
  5. Haal het knoflook/uimengsel eruit en doe het zelfde met de .
  6. Zet een pannetje op het vuur en doe er een bodempje water in.
  7. Voeg vervolgens de fijngehakte , knoflook en uimengsel toe en breng het aan de kook.
  8. Voeg dan de ketjap, suiker en toe.
  9. Breng het mengsel weer aan de kook en stamp het met de stamper in het pannetje fijn.
  10. Zorg dat het niet te nat wordt.
  11. Is het te droog voeg dan wat ketjap toe.
  12. Wanneer alles fijn is en het vocht verdampt doe je de olie erdoor.
  13. De sambal is klaar.
25
25
25

Variaties op Sambal

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sambal
VariatieAantalGang
Sambal goreng boontjes8Groentegerechten
Sambal Goreng Telor7Eiergerechten
Groene sambal4Sambals

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
430 kcal
21%1720 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sambal