Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal recept
Sambal recept

Sambal


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ventileren is bij deze bereiding verstandig ivm irriterende dampen.

Halveer de pepers en verwijder de zaadlijsten,
snij de uien en knoflook in stukjes
en maal deze fijn met de staafmixer,
doe dit ook met de pepers.

Zet een pannetje met een kleine bodem water op,
voeg de gemalen knoflook ui en pepers bij het water
en breng het aan de kook.
Voeg de suiker - zout - olie toe,
breng het mengsel weer aan de kook en stamp met een stamper alles goed fijn.
Zorg dat het niet te nat is = even zachtjes door laten koken
Zorg dat het niet te droog is = beetje olie erbij

Serveersuggesties

Voor pittige sambal de zaadlijsten in de pepers laten, ipv olie kan je ketjap manis erin doen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven