Pika (zeer pikante uien en pepers)

Ingrediënten

+ -
print

Extra: 1 of meer flesjes met schroefdop en wijde hals, jampotjes zijn prima

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Een pot met pika staat bij het eten altijd op tafel op Curacao, meestal zelf klaargemaakt.
  2. De pikante uiringetjes eet je bij vlees of vis.
  3. Iedere familie heeft zo zijn eigen recept.
  4. Dit is een heel makkelijke.
  5. Pel de en snijd ze in niet te dunne ringen.
  6. Deze weer doormidden snijden.
  7. Verwijder steel en zaadjes van de madame jeanettepeper en snijd ze in grote stukken of repen.
  8. Pas op dat je je ogen daarna niet aanraakt, ze zijn zeer pikant.
  9. Je kunt ook andere verse pepers nemen, als ze maar pikant zijn.
  10. Meng en pepers door elkaar en doe alles in schone potten.
  11. De potten goed vullen.
  12. Doe wat natuurazijn met een heel klein beetje water in een steelpannetje en kook dit even. (Neem de hoeveelheid die je nodig denkt te hebben om de pot te vullen) Doe er een heel klein beetje gemalen bij en giet de hete in de potten over de .
  13. Laat alles afkoelen en sluit dan de potten.
  14. Je kunt de potten zeer lang goedhouden in de koelkast.
  15. Laat ze wel 1 a 2 dagen met rust zodat de pikant worden.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Pika (zeer pikante uien en pepers) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Het is weer eens wat anders dan sambal; erg lekker. Maar blijf wel nadenken met de pepers. Groetjes Jaccor
jaccor 23 november 2014
Je kunt ook uien en pepers heel fijn snijden en dan verder zo afhandelen. Geniet ervan Linda. Groet Fabita
fabita 15 januari 2012
De allersimpelste, maar LEKKERSTE pika!
Linda 4 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
24 kcal
1%96 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pika (zeer pikante uien en pepers)