Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Sambal goreng telor:
    Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de gekookte eieren tot dat er een lichtbruin velletje ontstaat.
  2. Schep ze uit de olie en apart bewaren.
  3. Verhit opnieuw de olie en fruit hierin de sjalot/ui , knoflook en . ( paar minuten) Voeg dan de rest van de kruiden toe en laat dit heel zachtjes bakken.
  4. Wanneer de olie komt boven drijven en het langs de kant wat rood wordt is de boemboe klaar en kan de er bij.
  5. Opnieuw aan de kook brengen .
  6. De laurierblaadje er uit halen.
  7. Voor gebruik de er uit halen.
  8. Voor het serveren de eieren halveren en in de saus doen.
    Toemis boontjes:
    2 eetl zonnebloemolie verhitten en fruit hierin de sjalotjes en knoflookpasta 3 minuten.
  9. Voeg dan de gember, ketjap , toe , goed laten mengen met de ui/knoflook.
  10. Daarna de sperzieboontjes toevoegen en laat deze garen naar smaak.
    Serveren :
    Bestrooi de sambal goreng telor met de gebakken uitjes en serveer dit met de toemisboontjes
25
25
25

Variaties op Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes
VariatieAantalGang
Sambal goreng telor met toemis boontjes1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal goreng, sambal, sambal
  • sambal goreng, sambal, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal goreng, sambal, sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal goreng, sambal, sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal goreng, sambal, sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik begrijp niet dat laurierblaadjes te vervangen zijn door daon salam of andersom. De smaak is totaal anders.
Barbeer 27 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
395 kcal
19%1580 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes