Salade van Scampi

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de 's.
  2. Verwijder de zwarte darm op de rug.
  3. Was de sla.
  4. Houd 8 slabladeren apart.
  5. Snijd de rest van de sla in repen.
    Was de lente-uitjes en pel de en hak ze allebei fijn.
  6. Pel de en pers het sap eruit.
    Wrijf wat op de bodem van een koekepan.
  7. Bak de tot ze goudbruin zijn.
  8. Doe er 2 eetlepels olie bij.
  9. Laat de 's en de knoflook vijf minuten met de meepruttelen.
    Hou de 's en de warm.
  10. Verhit de rest van de olie in de pan.
  11. Breng op smaak met , en .
  12. Laat afkoelen in een kom.
  13. Meng er de balsamicoazijn door.
    Meng de reepjes sla met de lente-uitjes en de uisnippers in een kom.
  14. Schep er de dressing en de 's met de door.
  15. Schik de slabladeren op 4 borden en verdeel er de reepjes sla met de 's op.
  16. Dien onmiddellijk op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • scampi is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Salade van Scampi's heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Is het de bedoeling dat alles koud geserveerd wordt of de scampi's lauwwarm?
Corrie 6 april 2013
Ik vind het een erg lekker recept, maak het zelf wel wat pittiger, maar lekker hoor!
Wilma 25 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
48 kcal
2%192 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade van Scampi's