Salade van eendenborstfilet met mango-port saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit een braadpan zodat hij gaat walmen.
  2. Snijd de op zijn vette kant een halve cm in en bestrooi deze met en .
  3. Maak ondertussen een roux door 50 gram te smelten op middelmatig vuur, pan van het vuur af en bloem doorroeren.
  4. Nu ontstaat hier een roux.
  5. Zet de pan terug op het middelmatige vuur en roer hem 1 à 2 minuten door.
  6. Let er wel op dat de roux niet kleurt.
  7. Voeg 1 deciliter toe en roer de roux glad.
  8. Leg de eendenborst in de braadpan en braad hem circa 5 minuten op zijn vette kant.
  9. De eendenborst braadt nu in zijn eigen vet maar let er wel op dat hij niet aanbakt.
  10. Braad de eendenborst daarna nog circa 3 minuten op zijn magere kant en blus hem af met een scheutje .
  11. Haal de uit de pan en laat hem 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  12. Schraap ondertussen de aanbaksels van de bodem van de braadpan en voeg de roux toe.
  13. Roer alles goed door, snijd de in blokjes en voeg toe.
  14. Knijp de resterende uit over de saus.
  15. Breng de op smaak met , en en maak de borden op met wat .
  16. Trancheer de , leg de getrancheerde eendenborst op de en verdeel de saus over de eendenborst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
86 kcal
4%344 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade van eendenborstfilet met mango-port saus