Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Pan

Bereidingswijze

  1. breng een pan water aan kook
    kook de wortelen beetgaar
    snijdt een krop witlof doormidden
    leg deze helften in een stoommandje
    stoom de witlof even mee met de wortelen

    was de groentekiemen (bijvoorbeeld brocollikiemen)
    snipper ondertussen knoflook, peterselie, en zuurkool fijn
    snijdt eventueel de sla fijn (afhankelijk van het soort sla)
    scheur de 1/2 vel nori in kleine stukjes
    doe dit bij elkaar in een mengkom

    giet de wortelen en witlof af
    snijdt beide in kleine stukjes en meng dit bij de salade
    breng op smaak met pompoenpitolie en zwarte peper
    breng het mengsel over in een saladekom

    instructies voor het fileren van de gestoomde makreel:
    snijdt met een keukenmes de kop af achter de kieuwen
    trek het vel voorzichtig per kant af van voor naar achteren
    snijdt de vis doormidden bovenlangs de middengraat
    verwijder de middengraat en snijdt eventueel de buik bij
    verwijder overgebleven graten uit de filets

    serveer de twee filets bij of bovenop de salade
    meng eventueel stukjes filet door de salade
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gestoomde makreel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
195 kcal
9%195 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%37 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade met gestoomde makreel
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Salade met gestoomde makreel