Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Snijd de in vieren en verwijder de zaden.
  3. Verwijder het vel met een fileermes en snijd de tomaat brunoise.
  4. De tomaat niet in kokend water leggen want dan wordt de tomaat papperig aan de buitenkant.
  5. Fileermes pakken, tomaat platdrukken en het mes eronder doorhalen. (Flink oefenen dan lukt het geheid).
  6. Snijd de korsten van de plakken (wit, bruin, volkoren).
  7. Besprenkel dun met .
  8. Smeer de oppervlakte in met geperste (gewoon de knoflookpers over de oppervlakte wrijven).
  9. Bestrooi matig met .
  10. Snijd nu de plakken carré (dobbelsteentjes) en leg ze gedurende 10 minuten in de oven op 180 graden celsius.
  11. Al het vocht moet verdwenen zijn!
  12. Pak twee en snijd ze overlangs in vieren.
  13. Rooster de pijnboompitten onder voortdurend omscheppen op matig vuur met een weinig en .
  14. Snijd een plak fourme d’Ambert carré (zacht smakende schimmelkaas).
  15. Snipper een sjalotje zeer fijn.
  16. Maak een zurige dressing (zie mijn recept voor het zelf maken van saladedressing).
  17. Was en droog de gemixte sla, alsmede de .
  18. Zorg dat je 16 mooie witlofblaadjes krijgt. ( pas op niet kneuzen).
  19. Als de salade wat langer moet staan de witlofblaadjes besprenkelen met citroensap.
  20. Bereiding:
  21. Meng de tomaat, ui, pijnboompitten en kaas met twee eetlepels dressing.
  22. Leg op een bordje een hoopje van deze salade.
  23. Leg aan de buitenkant kruisgewijs 4 witlofbladeren.
  24. Vul twee met een kwart ei en twee met een zongedroogd tomaatje.
  25. Bestrooi de salade met de knoflookbrood carré's en leg de ham kruisgewijs over de salade.
  26. Afmaken met de dressing.
  27. Bon appetit!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in hardgekookte eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
183 kcal
9%732 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade d'Auvergne