Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding.
  2. Zet alvast een pan met water op voor het au bain marie verwarmen van de massa.
  3. Bereiding:
  4. Meng dooiers en suiker in een stalen kom met ronde bodem.
  5. Giet vervolgens al roerend de bij.
  6. Plaats de kom op de pan met kokend water en ga de massa al kloppend met een garde garen, totdat ze dik wordt.
  7. Steek voor controle een spatel in de sabayon en veeg met een vinger een horizontale streep op de spatel.
  8. Loopt deze niet uit dan is de sabignon klaar.
  9. De temperatuur mag de 82 graden Celcius niet overstijgen, anders krijg je roerei.
  10. Opmerking:
  11. Duurt het au bain marie verwarmen je te lang, dan kun je ook rechtstreeks op vuur de massa verwarmen.
  12. Goed blijven kloppen is dan zeker het motto.
  13. Ook nog blijven kloppen als je de sabignon van het van het vuur haalt.
  14. Als je de sabignon uitgiet, moet je hem in dat geval wel door een fijne zeef halen.
25
25
25

Variaties op Sabayon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sabayon
VariatieAantalGang
Kabeljauw met sabayon van duvel1Vis en schaaldieren
Sabayon (warme wijnsaus)1Sauzen en marinades
Mosselsalade met biersabayon1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
98 kcal
4%392 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sabayon
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Sabayon