Rundvlees-ovenschotel met tomaten-champignonroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pel en snipper de .
    Was de 's en halveer ze.
  3. Verwijder de zaadlijsten en snijd de 's in blokjes.
    Maak de schoon en halveer ze.
    Houd 2 plakken spek apart en snijd het overige spek in blokjes.
    Bak de plakken spek en daarna de spekblokjes in een droge pan.
  4. Neem uit de pan.
  5. Verhit de in het bakvet.
  6. Bak de er op hoog vuur.
  7. Houd 1 eetlepel ui apart.
    Bak de overige ui en de kort mee.
  8. Breng op smaak met en .
  9. Voeg de en de toe en bak kort mee.
  10. Roer 100 ml water, de en de tomaten erdoorheen en breng aan de kook.
  11. Kook ca. 2 minuten op laag vuur.
  12. Breng op smaak met , een beetje en een beetje .
    Vet een ovenschaal (ca. 20 X 30 cm).
  13. Dep eventueel het vlees droog, Verdeel het vlees,de saus en de spekblokjes afwisselend in de ovenschaal.
  14. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  15. Bak 2 uur en 15 minuten in de oven.
  16. Neem 30 minuten voor het einde van de baktijd het aluminiumfolie van de ovenschaal.
    Schil de , was ze en halveer ze.
  17. Was de bonen.
    Kook de ca. 20 minuten in ruim kokend water met een beetje .
    Kook de bonen 8-10 minuten in ruim kokend water met wat .
    Was de en hak hem fijn.
  18. Verhit 1 eetlepel in een pan en fruit hierin de overige ui.
  19. Giet de bonen af en meng de bonen door het -uimengsel.
    Giet de af en bestrooi met .
    Garneer met de knapperige plakken spek.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
483 kcal
24%1932 kcal
Vetten
13 g.
18%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rundvlees-ovenschotel met tomaten-champignonroom