Ingrediënten

+ -
print

Voor de masala kip:

Voor de roti:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Hapjespan
  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De Masala Kip:
  2. Schil de en kook ze voor, maar ze mogen niet helemaal gaar zijn.
  3. Giet ze na het koken af en laat de afkoelen.
  4. Maak, indien nodig, de schoon en snijd het in blokjes.
  5. Versnipper de , pel de knoflookteentjes en knijp ze door een knoflookpers.
  6. Snijd, indien je gepelde gebruikt, 2 of 3 in stukjes.
  7. Maak de schoon en snijd dit in kleine stukjes of als je een potje boontjes gebruikt, laat uitlekken en snijd dit dan in stukjes.
  8. Verhit wat olie in de wok of hapjespan.
  9. Doe, als de olie heet genoeg is, de in de pan en bak het even aan.
  10. Als de dichtgeschroeit is, doe je de en de knoflook erbij en laat dit even meebakken.
  11. Doe hierna de tomatenstukjes erbij, strooi 1 eetlepel kerrie, 1 eetlepel en 1 theelepel erbij en roer het even om.
  12. Laat dit even meebakken, doe er dan wat bij, roer dit weer even om en laat het even pruttelen.
  13. Snijd intussen de in iets kleinere stukjes.
  14. Doe de en boontjes bij je kipmengsel en voeg er zoveel bij, dat de aardappals een beetje onder liggen.
  15. Verkruimel nu ook de en doe dit erbij.
  16. Doe het restant van je kerrie, en erbij en laat dit pruttelen, tot de en boontjes gaar zijn.
  17. Mocht de saus te dik worden, dan kan je er af en toe wat aan toevoegen.
  18. Als laatste doe je de erbij, als je van pittig houdt.
  19. Ik doe de hier altijd pas op mijn bord erbij, omdat ik wel van erg pittig houdt, maar de rest van het gezin dus niet.
  20. De Roti:
  21. Volg, voor het maken van het brooddeeg, de gebruiksaanwijzing op het pak.
  22. Als het deeg gerezen is en klaar voor gebruik, dan neem je daar een bolletje van af.
  23. Je kan zelf het beste even kijken, hoe groot dat moet zijn, want de één heeft een grote koekenpan en de ander een kleintje.
  24. Dus dat kan je het beste even zelf bepalen.
  25. Strooi wat bloem op je snijplank en rol met de deegroller het bolletje zoveel mogelijk uit.
  26. TIP:
  27. Leg een theedoek op de aanrecht en leg daar je snijplank op.
  28. Zo voorkom je, dat je snijplank gaat verschuiven.
  29. Nou kan je rollen, bakken en dan de volgende rollen en bakken.
  30. Maar je kan ook eerst alle bolletjes uitrollen en dan pas alles bakken.
  31. Als je voor het laatste kiest, vergeet dan niet, om tussen de plakken meel te strooien, anders plakt al het deeg aan elkaar.
  32. Het bakken van de roti:
  33. Verwarm de koekenpan zonder olie of boter.
  34. Als de koekenpan warm genoeg is, pak je een deegschijf en die leg je in de pan.
  35. Na 30 sec.
  36. draai je de schijf om en besprenkel je de bovenkant met wat olie.
  37. Daarna draai je de schijf weer om na 30 sec.
  38. en doe je aan die kant hetzelfde.
  39. Dan draai je het nog eens om en weer na 30 sec.
  40. is je klaar.
  41. Doe dit met alle schijven en als dat klaar is, kan je aan tafel!
  42. Eet smakelijk!!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes, sambal, boter of margarine
  • bouillonblokjes, sambal, broodmix kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Roti met masala kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Beetje 'vernederlandst' recept dit. Kouseband is goed, maar een potje harico verts kan echt niet. Neem in plaats van kipfilet eens een hele kip, snij hem zelf in stukken, met drumsticks, of bouten kan... Lees reactie
Martijn 17 januari 2012
Eenvoudig en erg lekker. Alleen een beetje gejaag met het bakken van de roti.
seven 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
536 kcal
26%2144 kcal
Vetten
41 g.
58%164 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roti met masala kip
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • gevogelte
  • Roti met masala kip