Roti Kukus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Klop de met de suiker net zo lang totdat de suiker geheel opgelost is.
  2. Doe het door het meel en voeg kopje voor kopje de bloem toe.
  3. Elke keer moet de bloem geheel door de suikermassa gemengd zijn voordat men het volgende kopje toevoegt.
  4. Zet ondertussen een rijststomer met water op en laat dit aan de kook komen.
  5. Bekleed de stomer met een theedoek of een andere doek.
  6. De randen van de doek moeten over de rand van de stomer komen.
  7. Voeg 7-up bij het meel en schep het voorzichtig goed door tot het een luchtig cakebeslag wordt.
  8. Giet het beslag in de stomer, doe ook een doek om de deksel van de pan en zet de stomer in de pan met kokend water.
  9. De onderkant van de stomer mag het water niet aanraken.
  10. Sluit het goed af.
  11. Er mag zo weinig mogelijk stoom ontsnappen.
  12. Stoom 15 min.
  13. op groot vuur en 15 min.
  14. op klein vuur.
  15. Stort de koek op een bord en snijd ze in punten.
  16. Deze koek is ook lekker als hij warm is, maar wordt meestal koud gegeten.
25
25
25

Variaties op Roti Kukus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Roti Kukus
VariatieAantalGang
Roti Kukus1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Roti Kukus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik heb een kleine stoompan, kan ik het beslag dan laten staan totdat anderen klaar is?
Ynnaf 14 juli 2013
Als je de eieren splitst en eerst het eigeel klopt met de ingredieenten en als laatste het stijfgeklopte eiwit door het beslag spatelt de roti kukus nog hoger en luchtiger wordt.
Jerry 28 mei 2012
Is het niet zo dat het beslag heel luchtig moet zijn? Ik heb dit recept gevolgd, maar lekker eigenwijs op het laatst toch twee stijfgeklopte eiwitten door het beslag heen gevouwen. Verder alles precie... Lees reactie
brie88 19 februari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
102 kcal
5%408 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roti Kukus