Romige kersenkruimeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Handmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in.
  2. Roer het puddingpoeder met 150 milliliter glad.
  3. Breng 350 milliliter en de aan de kook.
  4. Roer het aangemaakte puddingpoeder erdoorheen en laat 1 minuut zachtjes koken.
  5. Laat de pudding ca. 15 minuten zachtjes koken.
  6. Laat de pudding ca. 15 minuten afkoelen, roer hem daarbij regelmatig door.
  7. Roer er 2 doorheen.
  8. Dek de pudding af met vershoudfolie, zet ca. 2 uur koud weg.
  9. Kneed de , 200 gram , de , een snufje , 250 gram in stukjes en 1 eerst met de handmixer en dan kort met de handen tot kruimels.
  10. Druk de helft van de kruimels als bodem in de vorm.
  11. Zet hem ca. 30 minuten koud weg.
  12. Was de , verwijder de steeltjes en de pitten.
  13. Hak de chocolade in kleine stukjes en spatel ze door de pudding.
  14. Strijk de pudding over de bodem.
  15. Verdeel de erover en strooi de rest van de kruimels eroverheen.
  16. Bak de taart ca. 50 minuten op het onderste richel van de oven in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  17. Laat de taart afkoelen, meng de met het en verdeel het over de taart, laat het drogen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en ei
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
340 kcal
17%5440 kcal
Vetten
20 g.
28%320 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%416 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
14%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige kersenkruimeltaart