Rode wijnsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Wijnsaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pannetje en fruit de en knoflook zachtjes ca. 8-10 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Roer de en suiker erdoor en verhit al roerend 1 minuut.
- Haal de pan van het vuur en roer er geleidelijk de en de erdoor.
- Zet de pan terug op het vuur en breng al roerend langzaam aan de kook tot de saus is ingedikt.
- Laat al roerend 2-3 minuten pruttelen.
- Roer de fijngehakte erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer warm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rode wijnsaus met rode ui en rietsuiker420m
-
Recept
Rode wijnsaus41u35m
-
Recept
Rode wijnsaus430m
-
Recept
Rode wijnjus425m
-
Recept
Gekruide wijnsaus430m
-
Recept
Witte wijnsaus430m
Variaties op Rode wijnsaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rode wijnsaus | 3 | Sauzen en marinades |
Hazenrugfilet in rode wijnsaus | 1 | Wild |
Gemarineerde entrecòtes met rode wijnsaus | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Rode wijnsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 41 kcal | 2% | 164 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 7% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 5% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |