Rode koollasagne

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak van de rode de buitenste bladeren los en gooi die weg.
  2. Daarna de bladeren heel pellen, tot zover dat lukt.
  3. Harde stukjes laten zitten (die zijn later nodig)(mocht je niet genoeg kunnen pellen, kook dan de rest van de in zijn geheel mee en pel deze later.
    Zet de op en laat ongeveer 10 minuten koken, daarna afgieten en uit laten lekken.
    Schil de , laat deze heel, of als ze groot zijn in twee stukken snijden.
  4. Met water opzetten en ongeveer 7 minuten koken (kook deze echt niet te gaar) Daarna in mooie dunne plakken snijden.

    Maak de schoon, snij ze in vieren en fruit ze aan in een pan met wat olijfolie en ½ el .
  5. Bestrooi met wat gedroogde rode .
    Rasp de .

    Haal de klokhuis uit de appel, laat de schil zitten en snij deze in mooie plakken en bak deze licht in dezelfde pan…met ook een 1/2 el en de geraspte .

    Snij de vanaf het wit matig fijn, het groene heel fijn.
    Snij van de afgekoelde rodekoolbladeren het harde gedeelte eruit (bewaren)
    Meng de met de gewone (of een van de varianten op basis van soja en/of rijst) meng dit met de (witte gedeelte) en wat fijngesneden (het bovenste van de takjes bewaren) en een klein beetje zee- of Hymalayazout.
  6. Het harde gedeelte van de rode , heel fijnsnijden en ook door de mengen.
    Maak nu laagjes van afwisselend, rode , , , appel en herhaal dit nog een keer.
    Smeer vervolgens het ricottamengsel eroverheen en zet het geheel op 180 graden in de oven 20-25 minuten.
    Doe er op het laatst de fijngesneden over (het groene gedeelte) en smullen maar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ricotta en kookroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
136 kcal
6%544 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode koollasagne