Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de fijn.
  2. Smelt de in een pan en fruit de zachtjes glazig met het , , en suiker.
  3. Voeg na 5 minuten de rode toe.
  4. Schenk de rode wijn en azijn erbij en laat het geheel in 50 minuten zachtjes gaar stoven.
  5. Schil de en snijd hem in stukjes.
  6. Leg na 20 minuten de appelstukjes op de rode .
25
25
25

Variaties op Rode kool met appel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rode kool met appel
VariatieAantalGang
Rode kool met appel3Groentegerechten
Rode kool met appeltjes2Bijgerechten
Rode kool met appel, honing en spekjes2Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Rode kool met appel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies
RESET

Recept is heerlijk. Ik heb er een paar kleine aanpassingen in gemaakt: 2 flinke scheppen appelstroop erbij gevoegd en zeker 4 uur laten stoven. Dan is de rode kool heerlijk zacht.
MD 28 september 2013
Heerlijk, maar 2 appels is iets frisser.
Anneke 4 maart 2013
Zeker een lekker recept. Let op dat er genoeg vocht bij de rode kool zit, anders brand het een beetje aan.
Astrid 27 januari 2012
Vandaag gemaakt en was zeer lekker! Had geen kaneelstokjes en dus vervangen door wat kaneelpoeder. Heerlijk.
ploegske 6 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
95 kcal
4%380 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode kool met appel