Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Vermeng en in een diepe kom, doe in een kuiltje het en de en snij de koude er in vlokken door.
  3. Kneed er een glad deeg van en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  4. Bereiding:
  5. Kook de met en doe de erin.
  6. Laat het gaar worden en afkoelen.
  7. Roer de met dooiers en schuimig en schep het door de .
  8. Doe er de gehakte en de gewassen en uitgelekte door.
  9. Sla de eiwitten met 1 eetlepel stijf en schep ze door de .
  10. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  11. Bekleed met het deeg een springvorm en maak een rand van ongeveer 3 cm.
  12. Bak de bodem van de taart 10 minuten voor.
  13. Vul de springvorm met de rijstmassa en zet de vlaai nog 50 minuten in de oven
25
25
25

Variaties op Rijstevlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rijstevlaai
VariatieAantalGang
Rijstevlaai4Taart en gebak
Limburgse rijstevlaai2Taart en gebak
Rijstevlaai met slagroom1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1370 kcal
68%5480 kcal
Vetten
61 g.
87%244 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
162 g.
62%648 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstevlaai
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Rijstevlaai