Reibekuchen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. De en de schillen en fijn raspen.
  2. Vervolgens het ei, en het toevoegen en goed vermengen.
  3. In een grote koekenpan schenken en goed heet laten worden.
  4. Nu schep je een paar lepels in de pan en vormt er de reibekuchen van, (een reibekuchen heeft een doorsnede van ongeveer 10 cm).
    Schep de gebakken Reibekuchen op een voorverwarmd bord.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Reibekuchen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Reibekuchen
VariatieAantalGang
Duitse reibekuchen1Aardappelgerechten
Reibekuchen1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Reibekuchen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Riefkoeken dat woord klinkt als een dialect. Rief is wrijf? Wrijven over de rasp:-)
Micha1 10 februari 2014
Dit lijkt op wat wij riefkoeken noemen. Al dan niet met of zonder ui, maar met nootmuskaat! Ook goed klaar te maken met speltbloem. Heerlijk en je kunt er van alles bij eten.
browney 5 februari 2014
Je kunt het best melig kokende aardappels nemen die al een tijdje liggen, er zit dan meer zetmeel in waardoor alles beter bindt. Toch is het ook een kwestie van smaak en wat je in huis hebt, zelfs me... Lees reactie
Micha1 5 februari 2014
Hou met reibekuchen rekening mee dat je geen nieuwe aardappelen gebruikt. Het liefst een beetje oude aardappelen (geleerd van een expert).
Ceciel 5 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1038 kcal
51%4152 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reibekuchen