Reepjes boterkoek

Ingrediënten

+ -
print

Als strijksel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Boter, suiker's en mengen.
    toevoegen en opnieuw kneden
    Het deeg tot een stevige bal kneden.
    Doe het deeg in een ingevette koekvorm (van 18 x 20 cm).
    loskloppen en boterkoek mee bestrijken.
    Met de vork diagonaal strepen op tekenen.
    In een voorverwarmde oven op 180 graden C. 15 minuten bakken.
    Niet lager!
    De boterkoek bijna geheel laten afkoelen en daarna de vorm verwijderen.
    In drie repen snijden van 6 cm breed.
    Deze repen in 10 repen snijden van 2 x 6 cm.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1391 kcal
69%1391 kcal
Vetten
61 g.
87%61 g.
Waarvan verzadigd
33 g.
168%33 g.
Waarvan onverzadigd
18 g.
62%18 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
7 g.
125%7 g.
Koolhydraten
188 g.
72%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%7 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
24 mg.
3%24 mg.
Ijzer
0 mg.
1%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reepjes boterkoek